Giv dine gamle ting nyt liv – Repair Café kommer til Gladsaxe

Repair Cafe Gladsaxe holder midlertidig lukket. Dørenen åbner igen tirsdag 25. august – På gensyn

Vi kan ikke blive ved med at bruge og smide væk. Heldigvis er der mange, som gerne vil give deres tøj, cykel og elektronik længere levetid. Problemet er bare, at mange ikke har evnerne. Eller måske har de evnerne, men hverken værktøjet eller lokalet. Alt dette skal et nyt initiativ ændre på.

Nu åbner den nye og lokalforankret, non-profit reparationscafé, Repair Café – Gladsaxe. Caféen holder åben:

Sidste tirsdag hver måned kl. 16-19

&

Anden lørdag hver måned kl. 10-13

Repair Café – Gladsaxe er en del af det bæredygtigt udviklingskoncept Repair Café Danmark, hvor frivillige ildsjæle hjælper lokale borgere med at reparere defekte genstande. Idéen er at påvirke gladsaxeborgernes tankegang om cirkulær økonomi ved at vise dem, at det er muligt at reparere ting, frem for bare at kassere og købe nyt. Repair Café konceptet skiver sig således direkte ind i kommunens strategi, Bæredygtig vækst og velfærd (2018-2022) og visionerne om økonomisk, social og miljømæssig langtidssigtet bæredygtighed. Reparationscafeerne bakkes også fornemt op af Grønt Råd i Gladsaxe.  

Projektet skabes i samarbejde mellem Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus og Gladsaxe Bibliotekerne. Reparationscaféen bliver fysisk placeret i Telefonfabrikken. Allerede nu har mere end 20 frivillige meldt sig for på den ene eller den anden måde at være med til at igangsætte projektet.

Repair Café fokuserer på bæredygtighed og på at gøre en forskel i det store verdensbillede ved at hjælpe hinanden lokalt.

Læs mere om Repair Café – Danmark her eller find det næste arrangement her