Jazzkoncerter på Telefonfabrikken – Intimscenen

Jazzkoncerter på Telefonfabrikken – Intimscenen

 

Mandag d. 3. september starter Gladsaxe Jazzklubs Intimscene op igen.

Intimscenen blev startet af klubben i jubilæumsåret 2017 og ideen var at skabe en supplerende musikplatform, som præsenterer nogle af jazzmusikkens mindre genrer samt nye musiker-konstellationer. Henover 2018 sæsonen vil der derfor blive afhold 9 arrangementer, hvor publikum bliver budt på nye og måske anderledes jazzoplevelser på Telefonfabrikken.

Program for Intimscenen ’18 (efterår):

3/9 kl. 20.00: Jacob Fischer Quartet

jazz

Jacob Fischer har samlet en superb og storsvingende kvartet med nogle af de helt unge kæmpetalenter, der stormer frem på jazzscenen i disse år. Jacob er én af Danmarks mest efterspurgte og anmelderroste jazzmusikere med fuld gang i en international karriere med turneer i USA og Japan med hovedsageligt amerikanske musikere.

Han medvirker på over 200 udgivelser og har spillet med de bedste inden- og udenlandske musikere. Ikke mindst hans 15 år i violinmesteren Svend Asmussens kvartet har gjort ham kendt uden for snævre jazzkredse. Han har som den eneste modtaget de tre store jazz priser: Ben Webster-prisen, JASA-prisen og Palæ-prisen.

Zier Romme Larsens Oscar Peterson inspirerede klaverspil er i sig selv en oplevelse. Og Mathias Petri og Andreas Svendsen udgør en formidabel rytmegruppe, der udforsker alle jazzens farver. Begge har boet i New York, hvor de har slået deres folder i verdens jazz-mekka.

2/10 kl. 20: Jakob Dinesen Quartet

jazz2

Jakob Dinesen er en af dansk jazz fremmeste saxofonister. Han har spillet med bl.a. Thomas Helmig, Thomas Blachman, Kira Skov, Jakob Bro, Ole Fessor Lindgreen og Hugo Rasmussen. Han har også gjort sig heldigt bemærket som både komponist og kapelmester for egne orkestre. I alle tilfælde bevæbnet med en virtuost spillet tenorsaxofon.

Jakob er ikke bare inspireret af saxofon-koryfæer som Ben Webster og Stan Getz, men han er også sin helt egen: en saxofonist med et meget personligt udtryk, der nok emmer af referencer, men også af en særegen ro og værdighed. Han har modtaget Bent Jædig-prisen, Palæ Bar-prisen, Walter Klæbellegatet og årets bedste jazz-udgivelse kåret af kritikerne af Jazz-Special inden for de seneste tre år.

Jakob Dinesen har samlet et nyt band i begejstring over den energi, han har fundet i den helt unge generation af jazzmusikere. Han føler sig således glædeligt udfordret af tre unge fantastiske talenter, og deres helt friske ideer om, hvad Dinesens musik kan og vil. Generationskløfterne samles til tidløs jazz.

24/10 kl. 20: Pianobar – Lasse Larsen

jazz3

Lasse Ebbeskov Jensen er ved at etablere sig som en af Europas bedste boogie-woogie-pianister og har gennem snart ti år optrådt i ni europæiske lande samt ved en række jazzfestivaler i Danmark. Sideløbende med boogie-woogien er han kandidatstuderende på Syddansk Musikkonservatorium i Odense.

Lasse ’Boogie’ Jensen har syv år i træk underholdt på Bromølle Kro i forbindelse med Gladsaxe Jazzklubs årlige jazz-weekend. Under søndagens brunch har han underholdt sammen med pianist Tom Skovgaard. Og en forrygende koncert med boogie-woogie, ragtime, blues og jazz har hvert år fået den gamle krostue til at swinge af fryd. Nu gæster Lasse jazzklubbens Intimscene, og mon ikke syv års Bromølle-deltagere vil stå i kø for endnu engang at lægge ører til pianistens klavertrylleri.

The Boogie Dane kommer til byen.

22/11 kl. 20: Mirian Mandipira & Troels Jensen

jazz4ajazz4bMiriam Mandipira er født i Zimbabwe, men er de seneste år blevet udråbt til at være Danmarks nye store blues-, jazz- og gospelsangerinde.

Den alsidige kunstner, der er inspireret af blandt andre Ella Fitzgerald, Etta James, Bessie Smith og Aretha Franklin, har optrådt ved adskillige kirkekoncerter, på spillesteder og festivaler i Skandinavien og Afrika – alle steder med forrygende reaktioner og anmeldelser. Miriam er kendt for sin udadvendte stil og kæmpe store stemme – og er en nær ven af Gladsaxe Jazzklub. Klubbens første cd (2014) blev produceret i samarbejde med Miriam.

Troels Jensen har spillet blues gennem snart 40 år. Han har slået sit navn fast i Danmark og resten af Skandinavien, bl.a. gennem sine mange år som frontfigur i Delta Blues Band, senere – med Billy Cross – i Delta Cross Band. Allerede i 60’erne turnerede han med Sonny Terry & Brownie McGhee. Han indspillede med Sunnyland Slim, og har senere turneret i Danmark og i udlandet med Bo Diddley. Alt dette har givet ham status som dansk bluesmusiks Grand Old Man. Troels medvirkede på Gladsaxe Jazzklubs anden cd (2015) sammen med Hans Knudsen.

Alle koncerter starter kl. 20 – dørene åbnes kl. 19.30 Café Drop Inn,

Entré: Medlemmer 50 kr.

Ikke-medlemmer 80 kr.

Intimscenen er finansieret af Telefonfabrikkens Eventpulje.

Læs mere om arrangementerne på Gladsaxe Jazzklubs hjemmeside

FacebookTwitterGoogle+Email